Lastips

De gascilinder voor industriële gassen

gascilinders industriële gassen

Gas is te verkrijgen in gasflessen, deze worden ook wel gascilinders genoemd. Werken met gas vereist precisie en zorgvuldigheid. Het is daarom ook belangrijk dat je bekend bent met de regels en wetgeving, maar ook met de gevaren van gassen. De VFIG heeft een speciale folder uitgegeven met belangrijke informatie over de gascilinder voor industriële gassen.

Folder over gascilinders van de VFIG

De VFIG (Vereniging van Fabrikanten van Industriële Gassen) behartigt de belangen van zijn leden. Dat wil zeggen dat ze op het gebied van veiligheid, techniek en kwaliteit op komen voor de leden. De leden van VFIG verwerken, of werken met industriële gassen, medicinale gassen en speciale gassen.

Wat kun je lezen in deze folder van de VFIG

In deze folder vind je alle belangrijke informatie over het werken met gas in een gascilinder. Welke kleurcodes zijn er? Wat betekenen deze kleuren? Informatie over de temperaturen en de druk. Hoe moet een cilinder er uitziet, hoe worden ze gemaakt en wat is de opbouw. Wanneer moeten ze gekeurd worden en hoe kun je dat zien? Deze informatie helpt je om een cilinder eerst te controleren voor gebruik. Ook kun je nog wat informatie vinden over de opslag en over de verschillende aansluitingen. Kortom een zeer handig en bruikbaar document voor als je met gassen werkt.

Gascilinder online bestellen

Wist je dat je via onze website onlinegasbestellen.nl ook industriële gassen kunt bestellen? Hiervoor werken wij samen met Messer B.V. Wil je meer weten of weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.